TENDINTE rochii de mireasa in 2012

TENDINŢE ÎN 2012

Rochiile de mireasă: culori puternice, materiale preţioase

Marile case de modă fac mireselor propuneri interesante pentru acest an, conform aprecierilor Iuliei Albu, fashion editor la revista "Ideal Mariaj".

"Anul acesta, designerii mizează pe culori puternice, precum albastru ori roşu, şi mergând până la non-culoarea negru". De asemenea, spune ea, se merge pe "transparenţă şi zone de interes marcate prin materiale preţioase, precum dantelele, mărgelele, pietrele".

Ea mai spune că mult-lăudatele cristale Swarovsky, aplicate din belşug pe rochii de câţiva ani, au fost lăsate la o parte în 2012 de mulţi dintre designeri. Recomandarea Iuliei Albu este ca miresele să ţină cont de tendinţele în modă doar în măsura în care noile creaţii se potrivesc siluetei şi personalităţii lor.

SFATURI

Rochia ideală, aleasă în funcţie de siluetă

Pentru multe mirese, alegerea rochiei este cel mai important aspect al organizării nunţii. Sfatul specialiştilor este ca atunci când porniţi în căutarea rochiei să fiţi deschise pentru mai multe variante şi să probaţi modele diverse pentru a vedea ce stil vă vine cel mai bine.

Iulia Albu, fahion editor al revistei "Ideal Mariaj", le sfătuieşte pe viitoarele mirese să îşi aleagă rochia ţinând cont în primul rând de siluetă. La fel, ea recomandă domnişoarelor să nu îşi propună obiective imposibile, cum ar fi să slăbească 20 de kilograme până la nuntă pentru a intra în rochia visată, ci să fie raţionale şi să aleagă măsura potrivită.

Stil sirenă pentru fete slabe, stil grecesc pentru plinuţe

"Dacă aleg rochia cu o măsură mai mică în speranţa că vor slăbi, riscă să-şi transforme idealul unei nunţi superbe într-un calvar", atenţionează Iulia Albu.

Creatorii realizează rochii pentru toate tipurile de siluete, important este ca fiecare să îşi dea seama care dintre ele o avantajează.

"Există rochii în linia A, cu mai mult volum jos, altele tip sirenă, pentru fetele mai subţiri, dar şi stil grecesc, potrivit pentru fetele mai plinuţe".

Cum asortezi bijuteriile

O greşeală frecventă pe care o fac viitoarele mirese este să opteze pentru mai multe elemente care sunt la modă, atât pentru rochie, cât şi pentru accesorii şi pantofi, ajungând astfel la o ţinută foarte încărcată.

"Ideal este ca atunci când rochia este încărcată, bijuteriile să fie foarte delicate. Iar dacă rochia e simplă, accesoriile pot fi mai speciale", arată Iulia Albu. În privinţa machiajului, ea recomandă fie machiaj neutru şi o culoare închisă a buzelor, fie machiaj foarte natural. Atenţie la genele false, spune specialistul, pentru că pot distruge imaginea.

Iris şi dantelă albă pentru buchetul miresei

O mireasă îndrăzneaţă poate opta pentru un buchet nonconformist, în strânsă legătură cu tematica nunţii. Pentru o variantă clasică, recomandarea Iuliei Albu este un buchet din flori de iris, îmbrăcat în dantelă albă.

Sursa: EVZ.ro